Sentit Comú proposa fer ressaltar el romànic per atraure el turisme cultural

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 8 de Desembre de 2015

Escaldes-Engordany té un important llegat romànic i des de la candidatura Sentit Comú (SDP+Independents), amb el candidat a cònsol major, David Pérez, al capdavant, consideren que actualment no se li presta l’atenció suficient. Visitant ahir el pont dels Escalls, Pérez va constatar que “l’empedrat està en pèssim estat i la neteja brilla per la seva absència”. El candidat, amb tot això, va insistir que cal una millora immediata de la zona.

A més, amb un treball conjunt del Comú i la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany, Pérez va proposar crear una ruta romànica a la parròquia que englobaria des de Sant Romà dels Vilars fins a Sant Miquel d’Engolasters passant pels dos ponts (els Escalls i la Tosca). I és que per la candidatura progressista aquestes accions ajudarien a potenciar el turisme cultural a la parròquia.

D’altra banda, Pérez també va anunciar la voluntat de la candidatura de donar un nou ús a l’antic escoxador. En aquest sentit, el candidat de Sentit Comú va assenyalar que “actualment s’utilitza com a magatzem” i que les seves pretensions són destinar-lo a serveis per a la societat.

“Espais per a joves, un altre punt de trobada per a la gent gran i sales per exposar les maquetes que té la Unió Pro Turisme d’Es- caldes-Engordany” són els usos que Pérez va indicar que donarien a aquest espai. Un nou ús que significaria una inversió, segons el candidat, de “400.000 a 500.000 euros” i que serviria per pal·liar les “petites mancances a la zona” que han detectat.