Roca acusa Minguillón d’adjudicar a dit a través d’una societat pública

Autor: GEMMA ALEMAN
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 5 de Desembre de 2015

El candidat de Sentit Comú, Delfí Roca, ha acusat a l’encara cònsol i número 1 de Coalició d’Independents (Cd’I) + Liberals d’Andorra (Ld’A), Jordi Minguillón, d’aprofitar la societat pública Turecav per fer “adjudicacions a dit”. L’implicat va negar l’acusació i va instar Roca que si té “constància del fet que s’ha fet alguna cosa incorrecta, no tan sols ho digui, que ho demostri”.

Turecav, amb capital 100% públic, es va crear en plena crisi per fer-se càrrec amb “immediatesa de la promoció turística i econòmica de la parròquia”, va recordar Minguillón. Roca, però, considera que el fet que les adjudicacions no estiguin sotmeses a concurs ha provocat que “es prenguin decisions poc ètiques. Has de donar les mateixes oportunitats a totes les empreses i no contractar els amics”. I hi afegeix que “no es pot demostrar perquè sense concurs és legal, però això no impedeix que sigui poc ètic”.

En la seva defensa, Minguillón va recalcar que al consell d’administració de Turecav hi ha també l’actual conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Josep Vila, i l’actual consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) i candidata als propers comicis Dolors Carmona, “i fins al dia d’avui no han protestat, així que entenem que han vist bé l’actuació que s’ha fet a Turecav. Si han vist alguna cosa estranya ho haurien d’haver dit”.

Preguntada pels mitjans de comunicació, Carmona va evitar dir explícitament si creu que s’han fet o no adjudicacions irregulars. “La societat era per agilitzar els tràmits de contractació de serveis, però sí que és cert que pot arribar a ser perillós perquè no se segueixen igual els protocols que amb la resta de contractacions”, va dir, tot recordant que a través de la societat no tan sols s’han contractat empreses, “també personal”. La socialdemòcrata opina que la solució per posar fi a aquesta “perillositat” a l’hora de prendre decisions passa per modificar “aquest procediment de gestió i promoció turística de la parròquia”. “Turecav va donar resposta en un moment determinat, però ara és el comú qui ha d’agafar empenta”, hi afegeix.

Meritxell per a vianants
L’avinguda Meritxell va ser protagonista del sisè dia de campanya. Els de Minguillón van reiterar la posició que el tram que va des del límit amb Escaldes fins a la Rotonda es faci per als vianants “quan hi hagi afluència, però no permanentment”. Sentit Comú, que ahir es va reunir amb els comerciants de la zona, no es va voler posicionar i va reiterar que la decisió l’han de prendre els botiguers.

Minguillón va presentar les seves línies mestres per a la promoció econòmica a la parròquia: “Ha de ser a parts iguals, sense perjudicar cap zona.” Per la seva part, Sentit Comú va suggerir millorar la plaça del Poble. Els de Roca també van participar en un dinar al Casal Calones i a una trobada amb els pares de l’escola espanyola, que els van mostrar la “preocupació” per la integració del centre a Escaldes.