La candidatura de Sentit Comú es presenta com “l’autèntica renovació”

Autor: J. R.
Font: BONDIA
Publicat el: 4 de Desembre de 2015

La candidatura de Sentit Comú (SDP+I) a Andorra la Vella es presenta en aquestes eleccions comunals com “l’autèntica renovació” i l’única opció que representa un canvi real. “Vull ser cònsol i tinc moltes ganes de canviar les coses”: així ho va manifestar ahir a la nit, durant una reunió pública al Teatre Comunal, el candidat a cònsol major, Delfí Roca, que va opinar que els altres tres partits “són la mateixa cosa”. “La gent ens ho diu, sou diferents”, va dir Roca davant d’una cinquantena de persones. 

La prioritat més important d’aquesta candidatura, en cas que guanyi les eleccions del dia 13, és “ajudar les persones”. “Tinc moltes ganes de ser cònsol i de canviar les coses”, va insistir el número 1 de la llista de Sentit Comú.

Per aquesta raó, a diferència de les altres formacions, no es preveu la realització de grans obres “per crear un deute descomunal”, sinó treballar perquè augmenti la qualitat de vida dels ciutadans, “dignificant els espais públics” i “fent que la igualtat no sigui un maquillatge”, entre altres propostes.

Roca va explicar també que cal treballar per atreure turisme a la parròquia, per exemple aprofitant la recent declaració de les falles com a patrimoni de la humanitat per la Unesco. “El Comú no és conscient del premi que ens ha tocat”, va afirmar.

El candidat a cònsol menor, Àngel Dalmau, va insistir també en la necessitat de “canviar la manera de gestionar el Comú” per posar-lo “al servei de les persones”. Així, es prestarà una especial atenció als serveis comunals que s’ofereixen, sense canviar els que funcionen “però sí els que calgui”. La reducció de la despesa que es destina a viatges de representació, la remodelació de la rotonda de la Margineda i la millora del clima laboral que es viu al Comú són altres iniciatives a les quals es va referir també Dalmau.

Per la seva banda, el candidat número 4, Carles Perea, creu que hi ha hagut una “deshumanització dels serveis” i va advocar perquè sigui el Comú el que s’adapti a les necessitats de les persones i no a l’inrevés. Pel que fa a l’àmbit de la joventut, Perea va criticar el Govern pel poc personal que hi destina, fet que dificulta que els tècnics comunals facin una bona feina, i va dir que “els educadors de carrer han de tornar”.