Sentit Comú promourà la «democràcia participativa»

Autor: E. J. M.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Novembre de 2015

La candidatura de Sentit Comú (SDP+Independents) que encapçala Delfí Roca a Andorra la Vella vol aportar «noves solucions» i es presenta com «l’única llista de renovació a la parròquia». A més d’insistir en què cap dels seus membres ha ocupat mai un càrrec polític, Roca va avançar ahir que pretén dur a terme un nou model de «democràcia participativa» per a que tota la ciutadania pugui dir la seva. Per fer-ho, utilitzarà diversos canals aprofitant dels avantatges que ofereixen «les noves tecnologies».

Sentit Comú vol tancar «un contracte per a la ciutadania» de manera que «la gent visqui a gust a la parròquia, no en un aparador». Per exemple, el candidat «progressista» va explicar que «harmonitzaran els horaris del transport públic i de les escoles bressol amb els horaris laborals» i també se centraran en l’estètica, «ordenant la rotonda de la Margineda i posant en valor els monuments que tenim». Una altra proposta de Sentit Comú a la capital és fomentar les activitats culturals, i organitzar-ne periòdicament.

Per mostrar el seu suport a la cultura, els números 2 i 3 de la llista, Àngel Dalmau i Laura Pérez, es van reunir ahir a la tarda amb els membres de l’Esbart Dansaire per exposar «el seu compromís amb la cultura» i insistir en què el programa de Sentit Comú defensa «la voluntat d’interactuar amb les associacions i moviments culturals».

Els candidats van assegurar que reforçaran «el suport a entitats com l’Esbart Dansaire que són el fonament de la cultura popular, aturant la política de retallades en les subvencions promoguda pel Comú encapçalat pel candidat Jordi Minguillón».

Sentit Comú vol promocionar els elements turístics de la parròquia i promoure activitats que portin gent, per exemple, torneigs esportius, i, sobretot, es volen potenciar «les polítiques d’igualtat» i «els serveis socials» a la ciutadania.