Sentit Comú posa les persones al centre de la política comunal

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 26 de Novembre de 2015

La candidatura de Sentit Comú (SDP+Independents) a Andorra la Vella posa les persones al centre de la política i aposta per un Comú que sigui al màxim de “facilitador” de la vida dels ciutadans. “El que volem és que tothom es trobi bé a la parròquia, els ciutadans que hi viuen i els de fora”, va explicar el candidat a cònsol major, Delfí Roca.

L’objectiu d’aquesta candidatura és governar el Comú buscant la implicació de la ciutadania i de les associacions i, en aquest sentit, proposa un Contracte amb la Ciutadania, basat en una concepció participativa i progressista de la democràcia.

Així, es crearia, per exemple, el representant de barri, que faria arribar les inquietuds dels veïns a la corporació i s’afavoriria la participació dels grups de l’oposició en els òrgans de govern. “Escoltarem a tothom perquè tothom és important per aportar idees”, va indicar el número 2 de la llista, Àngel Dalmau.

La candidatura dóna una especial importància als serveis socials, com el servei d’Atenció Domiciliària, i a les polítiques d’igualtat, raó per la qual inclou en el seu ideari la creació d’una conselleria d’igualtat que posaria en marxa un pla transversal en aquesta matèria. “No pot ser que hi hagi només una treballadora social per a tota la parròquia”, va afirmar Carles Perea, número 4 de la llista. En aquest mateix àmbit es preveu també la creació d’un pla de joventut.

En turisme, els progressistes consideren que cal un esforç per donar a conèixer tots els atractius de la parròquia, com són les seves muntanyes o els monuments com el pont de la Margineda i l’església de Santa Coloma, i troben a faltar que “no s’anunciï enlloc”, quan s’entra a la parròquia, que s’és a la capital del país i dels Pirineus. A banda, es creu que pot augmentar el nombre de visitants organitzant activitats esportives internacionals amb els clubs.

Pel que fa a la cultura, segons va explicar la número 3 de la llista, Laura Pérez, buscaran divulgar les tradicions andorranes i donar vida als diferents espais de la parròquia a través de l’organització d’activitats. En aquest àmbit, com en els altres, es vol escoltar les associacions i ahir mateix es va fer una reunió amb l’Esbart Dansaire.

Roca va destacar “la il·lusió i les ganes” de treballar dels integrants de la candidatura, que segons va dir és “plural i l’única de renovació” que es presenta a la capital perquè cap dels integrants “no ha tingut mai cap càrrec”. “Volem un comú al servei de la gent i creiem que sense diners es poden fer moltes coses”, va recalcar Roca.