Sentit Comú vol evitar duplicitats entre els comuns i el Govern

Autor: SÒNIA BAGUDANCH
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Novembre de 2015

Sentit Comú, la candidatura impulsada per Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, es presentarà a les eleccions comunals del 13 de desembre enarborant la bandera del progrés i apostant per l’accessibilitat dels comuns.

La formació va mantenir ahir una sessió de treball per analitzar l’estat actual de les competències i les transferències de les corporacions locals i preparar l’estratègia de comunicació de la campanya.

El número u de la plataforma a Andorra la Vella, Delfí Roca, va explicar que es presentaran com la candidatura del progrés perquè “nosaltres som els progressistes”.  I va avançar que un dels eixos bàsics serà la reivindicació de la racionalització del funcionament dels comuns, perquè “no hi hagi duplicitats ni en la gestió ni en la despesa”. En aquest sentit, la formació advoca perquè “els comuns, des de la seva autonomia administrativa, siguin els que estiguin realment al servei dels ciutadans, la porta d’accés a l’administració de tota la gent que viu a Andorra”.

Roca va defensar que les parròquies continuïn executant el rol que han tingut tradicionalment d’organitzar el territori des de l’àmbit administratiu. “No volem carregar-nos els comuns però tampoc no volem que s’utilitzin de forma duplicada. No ens podem permetre tenir vuit administracions.” Per a Roca, les corporacions han d’encarregar-se de “la gestió, el dia a dia, garantir els serveis i la qualitat de vida dels ciutadans i trobar les solucions perquè tot això es financi”.

Sentit Comú dividirà la campanya en quatre eixos: qualitat de vida, serveis del comú, reactivació econòmica i finançament.