SDP abandona la comissió de BPA “vista la seva ineficàcia”

Autor: E. G.
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 14 d'Octubre de 2015

El vicepresident del grup parlamentari mixt i conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, va comparèixer per exposar els motius que l’han portat a abandonar la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, coneguda col·loquialment com a comissió BPA. Naudi justifica l’adéu a la comissió “vista la seva ineficàcia per arribar a conclusions” de tot allò que ha succeït en l’afer BPA.

El conseller general ja estava molt disconforme amb la manera com anaven evolucionant els resultats de la comissió, però la gota que va fer vessar el got va ser la carta enviada pel cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), Carles Fiñana, en què exposava que no podia respondre a la informació sol·licitada per la comissió (se li va haver de fer un requeriment perquè la fes arribar) al·legant motius de confidencialitat. Per Naudi, aquesta carta “és inacceptable i és una mofa a la institució del Consell General”.

A més, el conseller d’SDP no només està molest pel contingut de la carta sinó per les formes mantingudes per Demòcrates per Andorra. En aquest sentit, Naudi assegura que “la carta estava recolzada i avalada pel Govern” i “el més preocupant és que el mateix president de la comissió especial (Ladislau Baró) ens digués que havíem de tenir paciència”. El conseller d’SDP també qüestiona el paper del síndic general, Vicenç Mateu: “Amb el retard en la resposta de la Uifand el síndic  hauria d’haver dit alguna cosa.”