SDP no accepta “simulacres” de negociació amb la Unió Europea

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 23 de Setembre de 2015

La forma amb què el Govern està duent a terme les negociacions per signar un acord de negociació amb la Unió Europea (UE) no agrada gens als partits de l’oposició. Ahir va ser Socialdemocràcia i Progrés (SDP) qui va advertir amb contundència que “no participarem en cap simulacre d’implicació destinat a beneir el que ja hagin decidit d’esquena a tothom”.

En una compareixença de premsa, el president de la formació, Jaume Bartumeu, i el conseller general, Víctor Naudi, van recordar que atès el “canvi estructural” que representarà per al país la rúbrica de l’acord amb la UE, “es requereix una majoria qualificada que només es pot despendre d’una concertació pública, transparent i ben informada”. En aquest sentit, Bartumeu va lamentar que la informació que han rebut de l’executiu “és escassa i parcial”.

Consideren que “les negociacions ja s’han endegat a Brussel·les i aquí el ministre􀀁 d’Exteriors es limita a comparèixer al Consell General tard, a pilota passada, i a crear l’aparença que s’està informant puntualment” quan “tot apunta que s’estan adoptant ja compromisos a Brussel·les sense haver buscat􀀁 abans cap acord amb el conjunt de partits polítics”, van afegir.

Per aquests motius, i després de recordar que els anuncis de fer un pacte de país han sorgit del Govern, Bartumeu va deixar clar que “simulacre és anar a una reunió on t’expliquen el que ja han fet i el que ja han decidit.

Compartir uns objectius consisteix a tenir els documents abans de la reunió per poder analitzar-los i que els nostres parlamentaris puguin traslladar suports, dubtes i plantejaments alternatius. Per això, SDP reclama que l’acord s’encari des de la “lleialtat” i el “respecte a la pluralitat”.