Una comissió per salvar l’expedient

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 14 de Setembre de 2015

A mesura que es van succeint les reunions de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera es va confirmant allò que els més pessimistes, durament criticats per l’aparell de Demòcrates per Andorra, auguraven i que, malauradament, no és altra cosa que constatar que la comissió és un simple gest de cara a la galeria i que poca llum aportarà al cas de Banca Privada d’Andorra.

Poca llum perquè tampoc no hi ha cap interès a prémer l’interruptor. I és que més enllà del rebuig a una comissió d’enquesta o al fet que les reunions de la comissió siguin a porta tancada, un símptoma ja prou evident del grau de transparència que es vol realment malgrat reiterar una i una altra vegada que es vol ser d’allò més transparent, tampoc s’està facilitant als consellers la seva tasca.

I és que dos mesos després que des de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera s’hagués sol.licitat diferent documentació als representants dels organismes que van comparèixer al juliol a la comissió, Uifand i INAF, els consellers continuen esperant encara algun paper.

Sembla evident que alguns confonen la terminologia i no distingeixen entre transparència i opacitat.