SDP culpa al Govern de la baixada del ràting

Autor:
Font: ARA.AD
Publicat el: 7 de Juliol de 2015

El president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, ha comparegut aquest dimarts davant els mitjans de comunicació per denunciar una “manipulació de la història” de l’actual Govern de DA. La distribució dels euros andorrans, la qualificació financera del país o la inclusió d’Andorra a la llista de paradisos fiscals, han estat alguns dels casos que SDP ha fixat com a exemple de “prestidigitació política”.

Pel que fa a la qualificació financera del país, Bartumeu s’ha referit als informes de Standard&Poor’s i Fitch, en què es rebaixa el ràting del país. En aquest sentit, SDP critica que la resposta del Govern no sigui de preocupació, i en canvi, asseguren que ja ho preveien i que aquesta valoració era esperada. Bartumeu diu que “el Govern tot ho atribueix a qualsevol cosa menys a les seves negligències”, i diu que no és causat pel cas BPA, sinó que des que DA va entrar a governar l’any 2011, el ràting ha anat baixant.

Una altra de les crítiques que ha fet SDP en relació a l’actualitat política, ha estat la inclusió de nou d’Andorra a la llista de paradisos fiscals, fet que ha qualificat de “preocupant”, ja que el país està en un procés de negociació amb Europa. Creu que, “si la mateixa Unió Europea ens situa en una llista d’aquestes característiques, tenim un greu problema de país”.

Finalment, també ha considerat com una mala gestió la distribució dels euros andorrans, i diu, que així ho demostren les queixes dels professionals de les numismàtiques, col·leccionistes estrangers i ciutadans. Bartumeu ha assegurat que fets com aquest són els que preocupen Brussel·les sobre la capacitat administrativa d’Andorra per assumir compromisos internacionals.

La directiva d’SDP ha aprofitat la compareixença per anunciar que aquest dimecres es reunirà amb l’associació Som Com Som per respondre la seva petició de ser escoltats per les diferents forces polítiques i estudiar la viabilitat d’implantar Conselleries d’Igualtat als diferents comuns, tal com van demanar aquest dilluns en un comunicat.

El proper dissabte al matí, Socialdemocràcia i Progrés celebrarà un consell nacional per fer el seguiment de preparació de plataformes de redreçament comunal.