Naudi proposa canvis en les lleis pendents de tràmit al Consell

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 30 de Juny de 2015

El president suplent del grup parlamentari mixt, Víctor Naudi, va presentar a Sindicatura una sèrie d’esmenes proposades primordialment per a realitzar modificacions de caire redaccional en tres de les quatre lleis que actualment es troben en tràmit al Consell General per  al seu debat i aprovació, si s’escau.

La demanda afecta a la proposició de Llei de modificació de la Llei de Cooperació Penal Internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme per la que, a més d’altres correccions «formals» orientades a dotar el text de «coherència», sol·licita repensar la denominació i anomenar-la Llei de Cooperació Penal Internacional de lluita contra el blanqueig de fons producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme.

Naudi va formular la mateixa demanda de rectificació de certs punts per a dotar de major il·lació el projecte de Llei de modificació de la llei reguladora de l’actuació de les companyies d’assegurances. En aquest cas, però, també creu necessari esclarir un dels apartats «per deixar clar que totes les persones de reconeguda honorabilitat empresarial i professional han de complir» un dels apartats de la normativa.

La darrera de les esmenes proposa modificar i suprimir paràgrafs  del projecte de Llei de qualificada de modificació del Codi Penal per «precisar millor l’expressió ‘es modifica el tipus de blanqueig de diners o valors per considerar-la poc clara» i per «integrar» contingut. A més, també exigeix «especificar, per evidents raons de seguretat jurídica, el significat de la menció al delicte de contraban com a origen de blanqueig per a que concretament es refereixi al de mitjans de pagament i altres delictes».

Sindicatura estudiarà les esmenes els propers dies i n’indicarà l’escaiença o rebuig.