L’AREB s’oblida dels propietaris de BPA

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 16 de Juny de 2015

L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries ja ha fet públic el Pla de resolució de Banca Privada d’Andorra, que passa, com ja s’havia apuntat, per la creació d’un banc bo amb els actius i passius legítims de BPA controlat per la mateixa AREB i la posterior venda d’aquest per mitjà d’una subhasta, operació que l’AREB confia poder realitzar abans de final d’any.

Amb aquest pla, que ja ha estat presentat al titular de Finances i a l’INAF i que s’explicarà també al Consell General en una compareixença del president de l’AREB, es busca poder preservar els interessos dels clients de BPA i vetllar per l’estabilitat i el valor de l’entitat.

No hi ha dubte que aquest aspecte, sumant-hi òbviament també els treballadors del banc, és o hauria de ser prioritari. Ara bé, i com malauradament ha passat des de l’inici del cas, des de l’AREB es passa per alt qualsevol referència a la situació ni a què passarà amb els encara propietaris de l’entitat intervinguda per l’Institut Nacional Andorrà de Finances l’endemà de la publicació de la nota del FinCEN.

I és que es fa difícil entendre aquest constant deixar de banda els accionistes majoritaris de l’entitat malgrat la disposició mostrada per aquests en més d’una ocasió per mirar de col·laborar en la recerca de la millor solució.