Cobrir únicament l’expedient

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 12 de Juny de 2015

Amb el suport dels grups demòcrata i liberal i l’abstenció dels cinc consellers del grup mixt, el Consell General va donar llum verda ahir a la creació de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, proposada pel grup parlamentari liberal per fer el seguiment de la situació de BPA i el seu impacte i per marcar un full de ruta amb visió de futur per evitar un risc sistèmic i garantir l’estabilitat del sistema financer.

I és que arran del cas de Banca Privada d’Andorra s’ha pogut constatar la vulnerabilitat i l’existència d’un risc en el sistema financer que, no ho oblidem, constitueix prop d’un 20 per cent del producte interior brut del país.

Des d’aquest punt de vista, és positiva qualsevol iniciativa encaminada a avaluar la situació de la plaça financera andorrana i a poder determinar aquelles mesures que siguin necessàries per enfortir-la, millorar-ne el funcionament i la competitivitat i garantir-ne l’estabilitat.

Ara bé, aquesta qüestió no hauria de ser incompatible amb mirar d’analitzar realment a fons l’actuació de tots els agents implicats en aquest cas. I és que, al marge de les responsabilitats o no que se’n poguessin o volguessin derivar, conèixer què s’ha fet malament i on s’ha fallat és un aspecte important de cara a assegurar que aquests errors o situacions no es repeteixin en un futur.