SDP aposta per una plataforma “progressista” per a les comunals, entrevista a Felip Gallardo

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Maig de 2015

Després que la darrera assemblea de militants de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) decidís apostar per la creació de “plataformes de redreçament comunal” per afrontar les properes eleccions locals, els representants de la formació a les diferents parròquies ja van per feina.

I en el cas d’Ordino s’està treballant per poder aconseguir una plataforma “per encabir totes les tendències progressistes”. Així ho va explicar el coordinador del comitè parroquial d’SDP a les Valls del Nord, Felip Gallardo, que va indicar que “hi estem treballant i ja hem fet contactes amb diferents forces de la parròquia” per veure si és possible materialitzar aquesta opció, que en tractar-se d’una plataforma tampoc hauria de quedar encotillada en unes sigles concretes.

Gallardo no va amagar que la del Partit Socialdemòcrata és una  de les portes a les quals s’ha trucat, però alhora va afegir que a Ordino “hi ha una força molt important d’independents i de gent indecisa” que consideren que comparteixen les seves idees progressistes i que per tant, també es considera oportú que puguin formar part de la plataforma. “Estem oberts a negociar i si la gent està disposada a anar en aquesta línia, ens trobarem”, va assegurar en relació a la possibilitat de tornar a formar equip amb el PS. De fet, es va mostrar molt conciliador amb el partit presidit per Vicenç Alay. “Amb la gent del PS tenim més coses que ens uneixen que no pas que ens separen. Les modulacions són diferents, sens dubte, però ideàriament som socialdemòcrates i gent de progrés”, va assegurar, recordant que “jo no vaig participar de l’escissió i de fet tinc amics a tot arreu, però també en altres partits”.

Converses informals
Fins ara, però, va deixar clar que tan sols s’han produït “converses informals”, però es va mostrar convençut que les negociacions són bones i més tenint en compte que “som forces progressistes, per tant tenim més punts d’unió que no de separació”, va insistir. Ara bé, i què passaria si finalment aquesta plataforma formada per “persones progressistes” de diferents àmbits no arribés a tirar endavant? “La nostra intenció és sumar esforços, però si no trobem company de viatge ens presentarem per la nostra banda”, va assegurar Gallardo, que tot i els mals resultats obtinguts a les passades eleccions generals, es va mostrar convençut que tenen possibilitats de desbancar l’actual majoria d’ACO-DA.

“Una de les coses que van quedar clares després de les passades eleccions és que la gent volia un canvi. Nosaltres el què volem és que la parròquia torni a ser governada pels ciutadans. En primer lloc sempre hi ha d’haver els ciutadans, i no com pensen altres que primer demanen vot i després, en tot cas, ja ens demanaràs comptes”, va assegurar, tot afegint que el que es planteja és “una alternança al que existeix en aquest moment”. Des del punt de vista de Felip Gallardo, “majoria i oposició són més del mateix” i considera “insòlit” que es trobin en un procés de negociació per conformar una candidatura conjunta”.

El coordinador del comitè parroquial d’SDP a les Valls del Nord va defensar que l’aposta per crear plataformes a les diferents parròquies és la fórmula més idònia per poder afrontar els propers comicis. De moment, però, va deixar clar que no hi ha res tancat i que ens les pròximes setmanes se seguirà avançant en les converses i contactes, tant pel que fa amb els membres del PS com amb totes aquelles persones independents que es podrien sumar al projecte.

ALIANÇA ENTRE CDO I ACO

Les forces progressistes no són les úniques que negocien per obtenir una llista conjunta a les comunals. Fa uns dies ACO i CDO van anunciar que iniciaven les converses per intentar conformar una candidatura conjunta per concórrer als propers comicis. Des de les dues parts es va destacar el treball conjunt que s’ha fet fins ara al comú i que es posa com a mostra que arribar a una entesa és possible. Malgrat que encara no s’ha parlat de possibles candidats, el conseller de CDO, Enric Dolsa, va deixar clar que no s’hi vol tornar a presentar.