Bartumeu parla de l’encaix amb la UE en una visita a San Marino

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 9 de Març de 2015

El membre del consell nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Jaume Bartumeu ha assistit aquest cap de setmana al congrés del Partit Socialista de la República de San Marino. Aprofitant la seva visita al país, Bartumeu va mantenir diversos contactes en què es van analitzar les perspectives d’acostament al mercat interior europeu de San Marino, Mònaco i Andorra. La primera reunió de les negociacions entre la Comissió Europea i les delegacions d’aquests tres microestats tindrà lloc el proper 18 de març a Brussel·les, segons el comunicat d’SDP sobre la visita.

El congrés del Partit Socialista de San Marino es va iniciar divendres al vespre i es va allargar tot el dissabte amb la discussió del document polític Per aquí passa el futur. La via per a un reformisme de govern. El congrés va servir per procedir a l’elecció del secretari general i la direcció del partit.

Va ser novament elegit Simone Celli, que va visitar Andorra l’abril passat, convidat per SDP. Bartumeu va fer una intervenció en què es va referir àmpliament al procés d’acostament de San Marino i Andorra als estàndards internacionals en matèria de transparència en l’activitat financera i, també, a la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE). En la seva intervenció Bartumeu va posar en evidència la coincidència de l’orientació del Partit Socialista i d’SDP tant en la defensa dels valors socialdemòcrates com en la ferma voluntat d’assegurar el reforçament de la vinculació de tots dos països amb la UE.

Durant el debat de dissabte diversos ponents van fer referència a les paraules del representant d’SDP en la qüestió relativa a la negociació de l’acord amb la UE. D’aquesta qüestió en van parlar àmpliament dissabte al matí Bartumeu i Paride Andreoli, president del grup parlamentari socialista al Consell Gran i General. Bartumeu va aprofitar l’estada a San Marino per mantenir també una trobada amb els representants del Partit dels Socialistes i dels Demòcrates (PDS), Marina Lazzarini, secretària general, i Gerardo Giovagnoli, responsable de les relacions internacionals. El PDS forma part de la coalició que dirigeix el Govern de la República de San Marino.

En totes dues reunions es va analitzar les perspectives de l’acostament al mercat interior europeu, sabedors que les negociacions començaran el proper 18 de març amb una primera reunió que se celebrarà a Brussel·les entre la Comissió Europea i delegacions de San Marino, Mònaco i Andorra, segons SDP.