«Som gent que toquem de peus a terra i parlem clar»: entrevista a Delfí Roca, candidat d’SDP per Andorra la Vella

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Febrer de 2015

– Com i quan es posa al món de la política?

– L’any 2005 em vaig adherir al PS. Volia aportar la meva visió ecologista a una formació que en aquells moments era plural i que ara no reconec

– Un referent polític d’Andorra?

– Jaume Bartumeu, la veu de l’experiència i la constància.

 

– Un de fora?

– Dos. José Mujica, ex president de l’Uruguai. Tota una trajectòria vital i una visió humana que comparteixo profundament. Nelson Mandela, quina gran victòria política va ser fer veure als seus adversaris la necessitat de canviar.

– Un company de files en el que confiï molt?

– Víctor Naudi. És noble, honest i lleial.

– Què li ha donat la política?

– No m’ha donat res, perquè res no li demano. A la política s’hi va a servir, no a servir-se. Però jo li he donat molt, implicant-me. No ho sabria fer d’altra manera.

– Què li ha tret?

– Res que jo no hagi volgut entregar-li. Servir a la teva comunitat a través de la política és qüestió de voluntat pròpia, per mi no hi han hagut peatges.

– Perquè SDP i no una altra formació?

–Perquè representa els valors amb els que jo m’identifico. La formem un equip de persones de confiança i representa la immensa majoria de gent d’Andorra que com a únic patrimoni té el patrimoni públic.

– Creu en aquesta Andorra?

– Crec en les persones que cada matí tirem endavant el país, tot i que crec que una altra Andorra és possible. Més solidaria, més medi ambientalment responsable, més implicada en un projecte comú a llarg termini.

– Què treballarà per canviar si arriba al Consell General?

– La meva aspiració serà transformar el forn incinerador en una planta de gestió i valoració de residus a mig termini, legislar a favor d’un nou model energètic pel país a curt termini i per pal·liar els efectes de l’escalfament global, que és el gran repte de totes les zones de muntanya i del planeta en general.

– Amb quins valors del seu partit se sent més identificat?

– Amb la responsabilitat i la solidaritat. Som gent que toquem de peus a terra i parlem clar, com s’ha pogut comprovar els darrers tres anys al Consell General, quan s’han votat lleis que afavorien l’interès general, sense partidismes.

– Què vol canviar de la seva parròquia?

– El comú és el veritable responsable de fer canvis a la parròquia. El comú és molt important i ho ha de seguir sent. Com a conseller general d’Andorra la Vella, si el poble ho vol, treballaré perquè sempre es tingui present que és la capital del Principat d’Andorra.

– És esportista?

– No. Només camino i feinejo al camp. Com a espectador m’agrada la Champions League i la fórmula 1. Andorra m’ha donat aquell cuquet de la gasolina, però ara em decanto pels vehicles elèctrics. És un tema de responsabilitat medi ambiental.

– Quina música li agrada?

– La bona música. Des de la clàssica fins el blues. Se’n diu eclecticisme?

– De què viu?

– Bàsicament, del que menjo. Però per pagar les factures treballo per un gran grup comercial, on m’encarrego de la comunicació.