SDP defensa el diàleg amb els cortalans del Madriu

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 25 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) aposta per invertir més recursos econòmics a la vall del Madriu-Perafita-Claror, declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco l’any 2004. “Ho tenim clar: calen molts més recursos per a la gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror”, va assegurar ahir el número dos de la llista territorial d’SDP a Escaldes- Engordany, Nazih Raad Kabbarah.

El candidat, acompanyat per la número u de la llista, Alba Àlvarez, va parlar de la defensa del patrimoni de la humanitat i dels espais naturals des de l’inici del camí de la Muntanya, l’entrada principal dels visitants de la vall i, per això, “Escaldes hauria de tenir més responsabilitat”, va suggerir.

El socialdemòcrata va recordar que si la vall ens ha arribat en tan bon estat de conservació és “per l’activitat que hi han realitzat durant segles agricultors i cortalans, que han de continuar sent els defensors de la vall i merèixer la nostra confiança i respecte implicant-los en la gestió del territori”.

“Cal diàleg i escolta, els interessos dels cortalans no poden ser diferents dels de la vall”, va concloure.

“Des d’SDP volem tenir cura del patrimoni natural, cultural i arquitectònic. Volem continuar protegint la vall, que és una joia del patrimoni, per a les generacions futures”, va proclamar.

Al programa electoral s’anuncia que el partit vol impulsar “una Llei d’espais naturals que englobi els entorns naturals protegits, els entorns naturals sense protecció i els entorns urbans”.

“La vall del Madriu ha de ser un exemple de la gestió dels espais naturals”, va afirmar Raad. SDP també proposa “oferir un medi ambient excel·lent i una gestió ambiental exemplar com a element de promoció i de difusió turística d’Andorra” i crear “un ministeri exclusiu de Medi Ambient”.