SDP vol modificar la llei i el reglament del SAAS per despolititzar-lo

Autor: M. M.
Font: ARA ANDORRA
Publicat el: 25 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés proposa modificar la llei de creació del SAAS i el reglament de funcionament perquè volen que l’estructura sigui “perdurable en el temps” i creuen que aquesta és l’única manera de despolititzar l’organisme. Així ho ha explicat la candidata nacional, Sílvia Bonet, aquest dimarts després de reunir-se amb la junta de representants del SAAS que li han transmès les seves inquietuds.

Sílvia Bonet ha assenyalat que la modificació de la llei evitarà “contractacions a cop de talonari” i aportarà més seguretat jurídica als llocs de treball. La candidata ha assenyalat que els representants del SAAS li han transmès la preocupació per una “manca de línia clara” sobre com s’estan fent les coses, i per la marxa de molts professionals. Tot això, segons han indicat els professionals sanitaris, repercuteix en l’assistència al pacient.

Per tot plegat, Bonet creu que la proposta d’SDP de pacte d’estat “cada vegada té més sentit” i que és l'”única via possible per solucionar el problema de la gestió del sistema sanitari i del SAAS com a principal prestador de serveis”. Bonet ha assenyalat que cal analitzar les disfuncions que es produeixen com per exemple les diferències salarials per evitar les arbitrarietats.

SDP creu que cal apostar per una plantilla estable i formada, a tots els serveis, i també al Cedre, on darrerament s’han produït queixes dels familiars per la manca de formació del persona.