Bartumeu critica el discurs de la recuperació

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Gener de 2015

Jaume Bartumeu, president del grup parlamentari mixt i líder d’SDP, no comparteix el discurs de Cap d’Any del cap de Govern, en què Toni Martí va defensar la feina de l’executiu demòcrata els darrers quatre anys, que va assegurar que ha establert les bases de la recuperació econòmica.

“La situació del país és molt dramàtica, molt més del que al cap de Govern vol reconèixer”, va assegurar Bartumeu, posant sobre la taula diverses dades econòmiques per justificar aquesta afirmació. “DA ens diu que han augmentat els assalariats, però el setembre del 2010 n’hi havia 37.012 i el setembre del 2014 en teníem 34.135”, va afirmar.

El polític també va recordar que els assalariats s’han reduït en els tres principals sectors del país (hoteleria, comerç i construcció) i que només han augmentat en el financer i en l’administració pública. Per Bartumeu, quan DA va entrar al Govern ho va fer amb una fase de destrucció de treball i ara es troba en una de substitució de contractes fixos per temporals amb salaris més baixos. Per intentar demostrar-ho va recordar que la massa salarial s’ha reduït un 10% en quatre anys i el salari mitjà ha passat de 2011 euros el 2011 a 1.984 el 2014. “El discurs del cap Govern està lluny de la realitat, està en campanya i sembla que tot s’hi val a l’hora de tergiversar la realitat”, va manifestar.

Bartumeu va fer les declaracions després de la reunió de la junta de presidents d’ahir al matí, que es va decidir convocar una sessió del Consell General el 15 de gener. A la sessió s’aprovarà el darrer paquet de lleis en comissió i la del pressupost del 2015. Una legislatura de majoria absoluta de DA que per SDP és “la pitjor quant a tècnica legislativa”.

Bartumeu també va parlar de la visita la setmana que ve del president espanyol, Mariano Rajoy, i va criticar que no hi hagi prevista cap reunió amb els partits ni els grups parlamentaris. “El senyor Toni Martí està utilitzant aquesta visita per a la seva campanya”, va indicar el líder d’SDP, que també va parlar del futur electoral. No ho va fer de llistes, però sí per dir que està disposat a pactar amb qualsevol Govern que vulgui donar a la política una orientació progressista.