Bonet acusa la CASS “d’interpretar la llei a la seva manera” i critica les mesures previstes

Autor: G. P.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 21 de Novembre de 2014

La consellera del grup mixt i de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, va carregar amb duresa contra la CASS i el ministeri de Salut. En concret, va expressar l’oposició de la plataforma a vàries de les mesures de contenció de la despesa proposades per la parapública en un document annex al pressupost per a l’any vinent.

La parlamentària va acusar la companyia “d’interpretar la llei a la seva manera”, de “dir coses als assegurats que no hi surten” i d’intentar fer “política sanitària” quan aquesta “correspon al Govern”.

Bonet també lamentar que es vulgui anar “tan ràpid” amb mesures que afecten els usuaris i, en canvi, s’estigui trigant anys a implantar reformes sanitàries que considera clau per optimitzar els costos del sistema com ara el metge de referència, la implantació de la cartera de serveis o la història clínica compartida, projectes que, va assegurar, “estaven molt avançats” quan ella va deixar el ministeri i que, en canvi, han quedat molt aturats aquests quatre anys.

La consellera d’SDP va apuntar que “no es poden aplicar mesures només en clau economicista”, i va advertir que algunes poden al final sortir més cares.

Així, va recordar que les visites al ginecòleg o les colonoscòpies que ara es volen reduir són claus en la detecció precoç de casos de càncer. “Hem de fer l’anàlisi completa per saber realment què ens estalviem. Al final ens pot acabar sortint més car”, va argumentar qui va ser ministra de Salut els darrers mesos del Govern del PS.

Bonet, a banda, va assegurar que té plena constància que el llistat de mesures proposades al document no té, ni de lluny, la unanimitat de tota la direcció de la CASS. “Hi ha membres del consell d’administració que no hi estan d’acord”, va assegurar, tot i que no va voler aclarir-ne qui.

Des d’SDP, a més, el president, Víctor Naudi, no va dubtar a qualificar de “fracàs” la política sanitària impulsada els darrers quatre anys pel Govern de Demòcrates per Andorra.