SDP fa 24 esmenes al projecte de llei del fons de jubilació

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 10 de Novembre de 2014

La consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, va informar ahir de la presentació de 24 esmenes al projecte de llei de reserva de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Segons va informar la consellera d’SDP, l’objectiu és millorar el redactat d’algunes disposicions i reforçar el seguiment de la gestió del fons de reserva per part del Consell General.

Els principals canvis són, per exemple, una de les esmenes presentades a l’article 4 que vol mantenir el lligam entre el Consell d’Administració de la CASS i el Consell General remarcant que aquell òrgan d’administració és l’encarregat de presentar els informes sobre la gestió del Fons de reserva al Consell.

Tal i com ja va defensar Bonet durant el debat de la modificació de la Llei rectora del funcionament de la CASS, es tracta de «concretar el seguiment i control parlamentari de la gestió duta a terme».

En la mateixa línia, l’esmena a l’article 21 demana incorporar l’obligació d’informar al Consell General quan calgui cobrir pagaments de la branca de jubilació a partir del patrimoni del Fons de Jubilació.

Una mesura similar quant a la transparència és l’esmena a l’article 30 que proposa l’obligació del president del consell d’administració de la CASS de presentar informes a la comissió legislativa corresponent del Consell General.

ELS ACTIUS DE RENDA FIXA, LIMITATS /

Per últim, l’esmena a l’article 28 vol limitar el màxim d’inversió en actius de renda fixa i el màxim invertit en un mateix producte.

D’aquesta manera, segons la consellera d’SDP, «es disminueix el percentatge global invertit en renda variable degut a la volatilitat dels mercats i la inseguretat que genera la renda variable».

A més, es recomana establir percentatges d’inversió per tal que el risc sigui «totalment assumible»i per evitar entrar en l’especulació financera.

En resum, les esmenes cerquen «reforçar la política de transparència i comunicació que vam contribuir a establir en la nova llei de la CASS, en la reforma del juliol del 2014», va manifestar Bonet.