SDP carrega contra l’informe de KPMG

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 6 d'Octubre de 2014

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va titllar ahir de “precipitat i tendenciós” l’infome encarregat per l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) a la consultora internacional KPMG, i va refermar la necessitat d’impulsar un acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea (UE).

La formació va remarcar en un comunicat de premsa que l’estudi, “orientat a defensar l’statu quo dels privilegiats”, és “lleuger i superficial”, i que està redactat “només en negatiu”, ja que “s’esforça a posar l’accent en els riscos i les amenaces, passant de puntetes sobre les enormes oportunitats que s’obriran per als joves, els professionals i les empreses d’Andorra”.

Així mateix, també va posar en relleu com el text “està centrat a subratllar hipòtesis negatives, però sempre en condicional”, amb expressions com “podria amenaçar”, “podria exigir”, “això comportaria”, entre d’altres.

SDP considera que la filtració del citat informe a la premsa va estar “ben orquestrada” per part del sector financer, el qual, va recordar, “l’any 2010 va desfermar una campanya d’intoxicació contra el Govern perquè havia iniciat la negociació d’un acord monetari amb la Unió Europea”.

Així, el partit remarca que la banca manifesta una altra vegada “la seva voluntat d’interferir en la política andorrana” a pocs mesos de les properes eleccions generals, al mateix temps que vol tornar “a la política de la por en gairebé idèntics termes” que quatre anys enrere. Una por, va precisar, que s’utilitza “com a arma llancívola contra el progrés d’Andorra”.

En el comunicat també es recorda que el novembre del 2013, la Comissió Europea i el Servei d’Acció Exterior van lliurar un informe al Consell Europeu on recomanaven l’opció d’un acord d’associació com la més viable de les opcions considerades.

Des d’aquest punt de vista, SDP fa èmfasi en el fet que “la Unió Europea és respectuosa de la sobirania andorrana i no té cap voluntat d’ensorrar el nostre país”.