SDP porta el Comú a la Batllia per poder obtenir informació

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 16 de Setembre de 2014

El conseller lauredià de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, ha presentat una demanda jurisdiccional contra el Comú de Sant Julià de Lòria perquè respongui a les sol·licituds d’informació que va presentar el 7 i 14 de novembre del 2013. Aquest era el següent pas que calia fer després d’haver reclamat a la majoria que satisfés la seva petició i d’haver presentat un recurs d’alçada al Govern, que ha fet silenci administratiu, va dir.

La demanda a la Batllia fa referència a dues sol·licituds que no han estat contestades i que giren a l’entorn dels plans de viabilitat de Naturlàndia i a les subvencions esportives atorgades en el període 2013. Roig va insistir que fins ara la cònsol major no els ha informat del motiu de la demora ni de cap justificació que impedís entregar aquests documents.

Per aquest motiu, i emparant-se en l’ordinació de funcionament dels comuns i en la mateixa Constitució, el conseller pretén que amb aquesta actuació davant de la justícia el Comú li faci arribar la informació (l’ordinació no preveu cap sanció). Roig va reiterar que “quan no es respon a un conseller de comú no només no es respon a aquest conseller sinó a la ciutadania” i va recordar la funció de control que realitza. Així mateix, va afirmar que aquesta documentació és necessària per fer propostes de reconducció de la situació en què està el Comú. Per aquest motiu va declarar que “forçarem fins on calgui perquè se’ns ofereixi la informació”, tot i que primer esgotant totes les vies de diàleg.

Aquestes no són les úniques sol·licituds a les quals la majoria no ha donat resposta. Davant d’aquest fet, el conseller d’SDP preveu entrar aquesta setmana una carta al Comú instant a complir l’ordinació. En el cas que hi hagi silenci, seguirà els mateixos passos i “no ens tremolarà el dit a l’hora de presentar una demanda a la Batllia”.