Bartumeu defensa la màxima transparència fiscal

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 29 d'Agost de 2014

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a París amb Pascal Saint-Amans, director del Centre de Política i Administració Fiscals de l’OCDE.
Durant la trobada, Bartumeu va defensar la necessitat d’encaminar-se cap a l’intercanvi automàtic d’informació financera amb finalitats tributàries, mitjançant l’anomenada Norma Comú de Comunicació d’Informació o NCC, de l’OCDE.

El líder d’ SDP va aprofitat la reunió mantinguda amb Saint-Amans per exposar-li que el seu grup parlamentari i la seva formació política defensen la participació d’Andorra en l’evolució internacional cap a l’intercanvi d’informació amb finalitat tributària. En aquest sentit, SDP va assenyalar a través d’un comunicat que consideren que la signatura per part del Principat de la nova norma global promoguda per aquest organisme hauria de fer-se amb prou garanties que «places financeres competidores no mantinguin obertes escletxes que suposin que no tothom pot competir en igualtat de condicions en un mercat financer global».

QÜESTIÓ D’ESTAT / Durant la reunió va exposar a l’alt càrrec fiscal de l’OCDE que el seu grup parlamentari i SDP consideren una qüestió d’estat «el reforçament de la credibilitat internacional, la qualitat i la competitivitat del sistema financer andorrà».

En la mateixa línia, Bartumeu va recordar que durant el seu mandat de cap de Govern es van negociar i signar amb 18 estats, entre el mes de setembre del 2009 i el mes de febrer del 2010, uns acords d’intercanvi d’informació prèvia demanda que van ser establerts a partir de les bases definides per l’entitat.

TRANSFORMACIONS / El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés va mantenir la trobada per reiterar a Saint-Amans que l’estat andorrà ha dut a terme «una important transformació de les normes reguladores de l’activitat econòmica i financera durant el curt període que va del 2009 a l’estiu del 2014» i alhora avançar en la consolidació del país com a plaça financera.

GOVERN INFORMAT / Per la seva banda, fonts del Ministeri d’Exteriors van explicar que el Govern estava assabentat de l’encontre entre Bartumeu i Saint-Amans i que el mateix entra «dins de la normalitat», alhora que van celebrar que «en aquests temes hi hagi la màxima concertació» entre el Govern i l’oposició.