SDP insta San Marino a atansar-se a la Unió Europea

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Juliol de 2014

L’estat de les negociacions amb la Unió Europea per a un acord d’associació va centrar la visita que una delegació de Socialdemocràcia i Progrés va realitzar a San Marino. També es va parlar sobre el funcionament del Consell General i el sistema retributiu dels parlamentaris.

Dilluns al matí els membres d’SDP es van reunir amb l’executiu del Partito Socialista. Durant la trobada es va fer fet un repàs a les relacions dels dos països amb la Unió Europea i de l’estat d’avançament de les converses actualment en curs amb Brussel·les. També es va parlar de l’intercanvi d’informació fiscal i de la recent adhesió d’Andorra a la declaració de l’OCDE. Finalment es van comentar alguns projectes per afavorir el desenvolupament econòmic tant a San Marino com a Andorra.

D’altra banda, la delegació d’SDP va mantenir una trobada amb la ministra del Territori i de Cooperació Econòmica Internacional, Antonella Mullaroni.

Precisament va ser Mullaroni la que va firmar amb el Govern d’Andorra, el setembre del 2009, l’acord d’intercanvi d’informació fiscal prèvia demanda.

Després d’aquesta trobada la delegació d’SDP es va traslladar a la seu del Partito dei Socialisti e dei Democratici, partit que forma part de la coalició que governa San Marino.

ACOSTAMENT A EUROPA / L’estat d’avançament del procés d’acostament al mercat interior europeu per la via d’un acord d’associació va ser al centre de la trobada. Posteriorment, es van reunir amb el grup parlamentari del Partito Socialista.

En la trobada es van analitzar els reglaments de funcionament dels parlaments respectius i es va fer una anàlisi comparativa del sistema retributiu dels consellers sanmarinesos i els consellers generals andorrans.

SINÈRGIES / La delegació d’SDP va assenyalar que tornarà cap a Andorra «havent comprovat la positiva coincidència amb les forces polítiques sanmarinenses –ja siguin de la majoria o de l’oposició– en el procés d’acostament a Europa per la via d’un acord d’associació amb la Unió Europea».