El PS de San Marino proposa el camí andorrà en relació a la UE

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Juliol de 2014

El secretari general del Partit Socialista de San Marino, Simone Celli, va proposar ahir seguir el model d’Andorra en el procés d’aquest microestat cap a l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Així ho va expressar després d’entrevistar-se amb el president del grup parlamentari mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu. En la trobada, Bartumeu va destacar que l’assumpte és “una qüestió d’importància nacional”, de manera que a partir del canvi de govern de l’any 2011, “la majoria i l’oposició han mantingut un pacte d’Estat” que respecta la tasca endegada des de l’executiu socialdemòcrata.

En aquest sentit, Celli va apostar per un “acord polític” sobre un tema “que afecta els interessos de tota la comunitat de San Marino”. El secretari de PS va criticar “la falta d’informació objectiva” per part de l’executiu del país sobre les negociacions amb els comissaris europeus. També va reclamar celeritat en el procés, recordant que Andorra iniciarà les converses l’any vinent.