Roig interposa el recurs d’alçada davant el Govern

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 5 de Juny de 2014

El conseller d»SDP, Josep Roig, ha presentat un recurs d»alçada davant del Govern perquè «examini la legalitat de la decisió negativa» de la cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil, a donar resposta a les demandes d’informació de la minoria. A més, insta l’Executiu a declarar que la cònsol «ha de complir» amb l’Ordinació d’organització i funcionament dels comuns i a «donar curs, sense més dilacions ni excuses» a les demandes d’informació formulades pel conseller.

Roig va indicar ahir que han actuat amb «prudència» i han esgotat tots els passos fins que s’han «carregat de raons» i de paciència. Malgrat que no es fixen un termini per rebre aquesta resposta, creuen que si no s’ha donat és perquè pot arribar a posar en compromís una actuació o que la voluntat del comú és «amagar informació».

Sis mesos després d’entrar les demandes d’informació del 7 i el 14 de novembre sobre els plans de viabilitat de Naturlàndia, la gestió dels restaurants de la Borda de Conangle i de la cota 2000, la direcció del parc i la relació entre l’empresa Think Tank, els estatuts de les societats participades i l»atorgament de subvencions esportives o el pressupost del Canal Lòria, Roig ha interposat un recurs d»alçada perquè el Govern demani al comú que se li transmetin les respostes.

Roig va exposa que van exhaurir el termini de dos mesos que estableix l’Ordinació d’organització i funcionament dels comuns per rebre la informació i van optar per enviar una carta a la cònsol posant-se a la seva disposició i demanant de nou una resposta. Així, el 18 de maig va fer dos mesos d’aquesta darrera reclamació i «hem anat esgotant passos», va indicar el conseller.

Considera que han actuat amb prudència però la paciència té un límit i ja van avisar de la possibilitat de fer un recurs per obtenir respostes. «L’objectiu no és perjudicar la institució», va remarcar sinó respondre a la ciutadania.

Per això, dimarts el conseller d’SDP va interposar aquest recurs per «revocar la decisió de refús declarant que no és conforme a dret ni als principis que legitimen l’activitat administrativa». A més, creuen que l’Executiu ha d’acordar que el Comú de Sant Julià ha de facilitar la informació sol·licitada.

Per tant, assenyalen que no estan d’acord amb el silenci administratiu emès pel comú en no contestar en el termini de dos mesos des de la darrera reclamació i demanen al Govern que «declari» que la cònsol major ha de complir amb l’article 29 de l’ordinació i l’insti a «donar curs, sense més dilacions ni excuses, a les demandes d’informació».

Roig demana també que el Govern «examini la legalitat» de la decisió del comú i que «conclogui que la cònsol major no ha respectat la legalitat vigent» en negar-se a facilitar la informació sol·licitada, informa l’ANA.

El conseller va explicar que la cònsol pot declinar donar resposta «de manera motivada» i si és el cas cal que aquesta ho expliqui, va dir.

El síndic / El conseller d’SDP de Sant Julià també va valorat la resposta del síndic, Vicenç Mateu, a la demanda del comú d’emprendre «les accions escaients» per crear una taula tripartida per tractar la modificació de la llei de competències i la de transferències.

En la resposta que hauria fet arribar el síndic indica que és una qüestió política que excediria el seu paper però Roig va manifestar que és un personatge polític i, per tant, també hi té a dir. «L’argument que dóna adduint una motivació política no la vaig acabar d’entendre», va assenyalar.