Roig presenta un recurs al Govern per rebre informació del Comú

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 5 de Juny de 2014

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, ha presentat un recurs d’alçada al Govern després de les reiterades demandes d’informació que ha realitzat davant la majoria però que no han tingut cap contesta.

Aquest pas arriba dos mesos més tard de l’última carta enviada als cònsols, en la qual reclamava el dret a obtenir una resposta sobre un seguit de preguntes presentades a principis de novembre. En el recurs, el conseller de l’oposició laurediana sol·licita a l’executiu que declari que la cònsol major ha de complir amb l’ordinació de funcionament dels comuns i que l’insti a donar curs a les preguntes presentades sense dilació.

El text recorda que l’ordinació que regula el funcionament de les corporacions diu que els consellers tenen un termini màxim de dos mesos per rebre una informació sol·licitada, tot i que pot ser denegada en cas que posi en perill el servei o afecti alguna persona. Roig va exposar que fins ara no ha obtingut cap explicació que justifiqui la demora o la no tramesa. També va indicar que el Codi de l’administració recull que els administrats tenen dret a demanar documentació. Per aquest motiu va concloure que “tinc el dret a rebre informació en defensa de la legalitat i en benefici dels ciutadans” ja que “el fet de no respondre és no respondre als ciutadans”.

Quant a la possibilitat d’arribar a la justícia, Roig va afirmar que ja es valorarà al seu moment tot i que “no tinc cap mena de motiu per pensar que el Govern no actuarà com ha d’actuar”. Al mateix temps el conseller d’SDP va assenyalar que el fet que no s’hagi respost a les preguntes presentades porta a creure que poden posar en compromís alguna persona o actuació o que simplement la voluntat és amagar informació. Les demandes entrades fan referència al pla de viabilitat de Naturlàndia, a la gestió del restaurant de la borda de Conangle, a la relació entre l’empresa T3 Think Tank i Naturlàndia, a la subvenció al programa Lauredianament, a possibles irregularitats respecte d’una ajuda a una entitat esportiva i als estatuts de les societats participades.

Per altra banda, Roig també es va mostrar sorprès per la resposta que va donar el síndic a la petició que li va fer arribar el Comú per a la creació d’una taula de competències. El conseller va remarcar que el síndic és un càrrec polític i no entén per què ha traslladat el problema als grups per evitar donar explicacions.