Roig demana empara a Govern per la manca d’informació del comú

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 5 de Juny de 2014

El polític lauredià fa temps que denuncia el que, al seu entendre, és un incompliment de la normativa per part del comú; ara, ha decidit fer  un pas més enllà.

El conseller de la minoria de Socialdemocràcia i Progrés al comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, ha portat davant el Govern la negativa de la cònsol major, Montserrat Gil, a facilitar-li la informació sobre diverses qüestions. Vol que l’executiu faci complir el que, al seu entendre, disposa l’ordinació de funcionament dels comuns i, per tant, forci la mandatària a fer-li arribar el material reclamat.

En concret, Roig havia demanat, al novembre, informació sobre el pla de viabilitat de Naturlandia, l’adjudicació del restaurant del pla del Conangle i diverses subvencions esportives i culturals. Des de llavors, i tot i tornar-ho a sol·licitar, no ha rebut cap resposta, fet que ha provocat ja més d’una enganxada amb la majoria durant les sessions de comú. El conseller portava temps avisant que s’estava plantejant prendre accions i que, de fet, no descartava anar a la Justícia. Per ara, ha optat per demanar empara al Govern.

 “El que reclamo”, va explicar, “és que el Govern, d’una banda, reconegui que el comú està actuant en contra del que marca l’ordinació”. De l’altra, indicava Roig, demana que “hi intercedeixi per restaurar el canal que marca la normativa”. I és que, com va recordar el polític lauredià, l’ordinació de funcionament dels comuns especifica de forma clara “el dret d’informar” els membres de les minories, i va lamentar que això no es compleix, al seu entendre, a Sant Julià.

Roig va explicar que aquesta acció “és un primer pas”. No va voler revelar si està disposat a fer-ne més en cas que Govern faci silenci. “No tinc motiu per pensar que no es donarà resposta. Si no hi intercedís, ja veuríem quin seria el proper pas a fer”, va apuntar.