SDP critica un pacte “escapçat” i “contrari a la llei”

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Maig de 2014

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) també es va mostrar ahir contrària a l’acord assolit entre els cònsols i el Govern per les competències i les transferències. El president del grup parlamentari mixt i membre de la formació, Jaume Bartumeu, va assegurar que es tracta d’un “acord escapçat” perquè “hi falta una institució essencial que és el Consell General que no ha estat convidada ni consultada”.

També van mostrar el seu rebuig els conseller comunals d’SDP. La representant a la corporació encampadana, Eluska Galdós, va explicar que votarà en contra del document perquè “no és un acord”, sinó un inici de treball que deixa massa portes obertes. A més, va remarcar, “el document mostra un clar desconeixement de les lleis”.

En el cas del conseller de Sant Julià, Josep Roig, es va manifestar en la mateixa línia i va assegurar que “no rubricaré l’acord”, que va qualificar d’“electoralista” tot afegint que s’ha fet “d’esquenes a les institucions i va contra la llei”. En aquest sentit va afirmar que “s’ha menystingut el Consell General”. A més, al seu parer “si es volen tenir garanties de durabilitat de l’acord”, calia haver assolit el consens amb totes les forces polítiques.

D’altra banda, Jaume Bartumeu va destacar que “l’única decisió que s’ha pres és una que no els correspon que és no respectar la Llei de transferències”. El president del grup parlamentari mixt considera que és “inadmissible” que no s’apliqui la llei i considera que “si no es respecta, que es modifiqui, que seria el correcte”.