Roig amenaça amb la Batllia si no rep el pla de viabilitat de Naturlandia

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Novembre de 2013

La paciència del conseller de la minoria de Sant Julià, integrat a Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Josep Roig, s’apropa al seu límit.

Després que en la darrera sessió de consell de comú la majoria fes cas omís a la seva demanda d’entregar-li el pla de viabilitat de Naturlandia, Roig no descarta acudir a la Batllia per aconseguir respostes a les seves preguntes, ni tampoc demanar la dimissió del responsable de Finances del consell d’administració de Camprabassa, que recau en el mateix conseller de Finances del comú, Joan Besolí.


Ahir, el comitè local lauredià de SDP va emetre un comunicat de premsa en el qual es tornava a criticar la falta de respostes per part de la majoria i s’anunciava que aquesta setmana es demanarà per escrit a la cònsol major i presidenta del consell d’administració de Camprabassa, Montser­rat Gil, un aclariment sobre si veritablement existeix un pla de viabilitat més enllà del llibret del 2007 que se’ls va entregar en el darrer ple, els motius per què no s’ha lliurat tota la documentació sol·licitada i una disculpa pública per no haver-ho fet, i novament es reclamarà una còpia del primer pla de viabilitat elaborat així com del segon, a més que es torni a incloure en l’ordre del dia de la pròxima sessió de comú un punt per aclarir els eixos que configuren el pla.

“En funció de les justificacions que se’ns donin no descartem demanar la dimissió del responsable de Finances del consell d’administració i optar per la Batllia si es manté l’actitud de no donar informació”, va assegurar Josep Roig, que hi va afegir que el motiu de la dimissió seria haver amagat informació deliberadament si finalment es comprova que el pla de viabilitat existeix i no se’ls ha facilitat. Roig va manifestar, tal com també s’exposa en el comunicat, que “o el document existeix i es neguen a compatir-lo, cosa que seria molt greu” i a més, recorden, incompliria l’Ordinació de Funcionament dels comuns, “obstaculitzant l’acció de control de l’oposició”, o bé “no existeix, que és el que sembla més probable i per tant s’hauria faltat a la veritat de manera conscient”.

El conseller de la minoria considera que el pla és un document “importantíssim per veure la posició de la majoria respecte a la situació del parc i com reconduir-la”, i va deixar clar que no es conformen amb el llibret informatiu del 2007 perquè “les projeccions economicofinanceres que en formen part estan totalment desactualitzades”. Així, va assegurar que es tracta d’un document “ridícul” i que li sembla “patètic” que se’ls hagi entregat quasi set anys després. D’altra banda, Roig es va tornar a mostrar preocupat per la despesa econòmica a Naturlandia. “Tenim un problema greu de diners i la intenció és anar ampliant. No es pot estirar més el braç que la màniga i ara ja hem estirat l’inestirable”, va remarcar.