Roig dubta que hagi un pla de viabilitat de Naturlàndia

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Novembre de 2013

El conseller del comú de Sant Julià de Lòria i membre de Socialdemocràcia i Progrés va tornar a insistir ahir sobre el nou pla de viabilitat de Naturlàndia que ha demanant en reiterades ocasions i que no li ha estat lliurat. L’afer s’ha convertit en una constant en el debat al comú, fins al punt que ahir Roig, a través d’un comunicat, va posar en dubte l’existència d’aquest pla de viabilitat.

El conseller lauredià fa un repàs a la seva insistència reclamant una còpia del document al conseller de finances, Joan Besolí, lamentant que en la sessió de comú de la setmana passada se li va entregar un llibret informatiu «fent, novament, cas omís de la demanda de documentació».

És per aquest motiu que Roig arriba a dues conclusions. O bé –subratlla– el conseller de Finances té la documentació però es nega a facilitar-la, «faltant greument al que marca l’Ordinació d’organització i funcionament dels comuns»; o bé no té la documentació «faltant a la veritat quan afirma que Naturlàndia té un pla de viabilitat». Roig no dubta en considera aquesta darrera hipòtesi com la «més probable i, per tant, més preocupant».

Muflons i cabirols / D’altra banda, Naturlàndia ha rebut 22 nous animals provinents de diferents parcs espanyols i que des de fa uns dies ja s’estan adaptant al seu nou hàbitat. Després de l’aturada tècnica de 14 dies el parc ha obert les portes amb 22 nous animals: 11 muflons, 4 cabirols, 4 daines i 3 cabres hispàniques. Els 22 animals estan dividits en tres recintes nous d’uns 3.000 metres quadrats cadascun que s’han construït per acollir-los. Amb aquestes noves espècies, el parc ja compta amb una quarantena d’animals.