Esmenes al text d’incapacitació i al de professions liberals

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 18 de Novembre de 2013

La consellera general del grup parlamentari mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés d’An­dorra (SDP), Sílvia Bonet, ha presentat una esmena al projecte de llei de modificació de la Llei 15/2004, del 3 de novembre, qualificada d’incapacitació i organismes tutelars, i sis esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei 6/2008 del 15 de maig, d’exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals.

L’esmena presentada al text sobre la incapacitació i organismes tutelars busca ampliar al metge o a la infermera referent la legitimació, si escau, per promoure una declaració judicial d’incapacitació d’una persona, segons informaven ahir des del grup a través d’un comunicat.

D’altra banda, pel que fa a les esmenes presentades a la llei de professions liberals, assenyalen que van adreçades a precisar la situació dels treballadors fronterers, així com les normes de col·legiació obligatòria per a tots els professionals, encara que treballin exclusivament per compte de l’administració pública.

També es vol rebaixar la quota anual d’inscripció en el registre de professionals per als que siguin subjectes passius, perquè la quota que hagin de satisfer quedi fixada en 100 euros. Una altra esmena és per modificar l’article 12, per contemplar que la universitat ha de col·laborar en la formació continuada dels col·legiats i que els col·legis han de col·laborar.