Naturlandia, un cop més

Autor: JOSEP ROIG
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 17 de Novembre de 2013

Naturlandia serà d’accés gratuït per als lauredians. Així ho feia públic aquesta setmana la directora comercial del parc d’animals, que justificava l’altruista mesura al·legant que l’objectiu no és guanyar diners amb els lauredians, sinó que es facin seu el parc i n’esdevinguin els ambaixadors.

Vist el context de crispació a què ens han abocat les maneres de l’actual consell d’administració de Camprabassa, no ha de ser gens fàcil crear algun vincle entre el parc d’animals i la ciutadania. Però d’aquí a posar més llenya al foc hi ha tot un abisme que només contribueix a fer més gran la fractura.

Sra. Directora, permeti’m dir-li, amb tots els respectes, que considero una provocació demanar-nos –quasi exigir-nos– que ens fem nostre el parc, entre d’altres raons perquè el parc, ens agradi o no, ja n’és, de nostre. De fet, li recordo que som els propietaris obligats del 88% de les accions que, dit sia de passada, avui no deuen valdre ni una desena part del que vostès varen prometre’ns que valdrien. Així que no tracti d’entabanar-nos dient que l’objectiu no és guanyar diners amb nos­altres quan ens han utilitzat per avalar el dèficit de més de 8 milions d’euros que, segons el recentment acomiadat auditor, acumula la societat.

D’altra banda, permeti’m palesar, Sra. Directora, que el pla de Conangle, sobre el qual es basteix el parc d’animals, és també pro­pietat del poble de Sant Julià i, per tant, de tots els lauredians. En aquest sentit, no hagués estat més correcte i elegant que qualifiqués l’accés al parc de lliure o legítim? Per acabar, permeti’m recomanar-li, Sra. Directora, algunes accions que, de ben se­gur, servirien perquè molts lauredians consideressin l’es­forç de fer-se seu el projecte que vostè tant defensa: (1) deixar de vetar la participació dels consellers de la minoria al consell d’administració de Camprabassa; (2) comparèixer en reunió de po­ble per donar explicacions sobre l’estat financer del parc; (3) presentar el reclamat pla de viabilitat; (4) fer públiques totes les adjudicacions de negocis, obres i construccions a través del BOPA; i (5) fer-se ressò de les diverses sensibilitats i propostes expressades pels ciutadans.

Només així, i garantint un ampli consens sobre la necessària reconducció de Naturlandia, podrem fer-nos nostre el parc i esdevenir-ne algun dia, Sra. Directora, ambaixadors.