SDP no s’unirà per fer fora UL però està obert a tractar els problemes

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 15 de Novembre de 2013

El conseller del grup mixt al Comú lauredià, Josep Roig, va exposar la voluntat de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) d’asseure’s per parlar amb el grup de reflexió contrari a la majoria per tractar de les preocupacions de la parròquia (com la situació del comerç, el dèficit de Naturlàndia o l’endeutament comunal).

Tot i així va avisar que el que no farà serà “asseure’s per fer palanca” per expulsar Unió Laurediana (UL) del Comú.

Roig va indicar que la creació d’aquest grup confirma que l’obscurantisme dels cònsols és tal que la informació no arriba a membres de Demòcrates per Andorra i fins i tot d’Unió Laurediana. Al mateix temps va exposar que hi ha hagut trobades informals amb membres de DA però que entren dins la més absoluta normalitat.

Per altra banda, el conseller també va anunciar que ahir va entrar al Comú dues noves preguntes. D’una banda va demanar l’objectiu, el cost i l’audiència del programa Lauredianament, que s’emet per Canal Lòria i al qual, pel que sembla, el Comú destina uns diners. Roig va indicar que l’espai té fins propagandístics, a la qual cosa es va oposar. El conseller va destacar que més aviat s’hauria de destinar esforços a fer més publicitat de les fires que es fan a la parròquia (tant a Andorra com a l’Alt Urgell i la Cerdanya), una de les mancances que detecten els mateixos comerciants.

La segona pregunta està relacionada amb la subvenció a un club esportiu que es va entregar fora de temps i amb possibles mancances de documentació.

Finalment, Roig es va referir a l’anunci de la gratuïtat de Naturlàndia per als residents a la parròquia, un fet que considera un “rentat de cara, populista i matusser, dels directius del parc i el consell d’administració”. Al mateix temps va remarcar que els lauredians són propietaris de la zona i que hi poden accedir lliurement.