PS i SDP asseguren que també hi ha divergències en el si d’UL

Autor: CLARA GARNICA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Novembre de 2013

Com si s’haguessin posat d’acord, les dues oposicions de Sant Julià van comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació per reiterar les seves crítiques contra la gestió comunal, especialment pel que fa a l’opacitat amb la que funciona Naturlàndia, segons asseguren.

Paral·lelament, tots dos grups, el Partit Socialdemòcrata i Socialdemocràcia i Progrés van manifestar que estan «oberts» a entrar dins d’aquest grup de reflexió creat per aportar idees per la parròquia i com a conseqüència d’una gestió d’Unió Laurediana que consideren deficient. Però tant el PS com SDP van anar més enllà, assegurant que les discrepàncies per la gestió d’UL es troben també en el sí del mateix partit.

«És de vox populi que hi ha un cert malestar intern», va manifestar el conseller lauredià d’SDP, Josep Roig, que va reconèixer algunes trobades informals amb els impulsors d’aquest grup de reflexió format per integrants de Demòcrates per Andorra. També va reconèixer aquestes trobades el conseller socialdemòcrata, Rossend Areny, que va exposar que des que ell exerceix en la política mai havia tingut coneixement de divergències dins d’UL, mentre que «a data d’avui sí» que s’estan produint tensions «a l’òrbita del partit» encapçalat per la cònsol Montserrat Gil».

Aquestes tensions, divergències, anunciades per l’oposició tindrien com a principal rerefons la gestió de Naturlàndia. Una gestió opaca i amb punts foscos, com la contractació d’un assessor comercial sense passar per concurs públic, segons va denunciar ahir Areny, i partint «d’amiguismes». Els socialdemòcrates lamenten que s’hagi contractat a una persona de fora del país «quan aquí hi ha gent amb suficients contactes». Areny també va criticar que no es doni a conèixer el contingut del pla de viabilitat del parc, un pla que s’està fent per intentar convèncer als bancs d’allargar el finançament facilitat, fet que l’únic que farà és augmentar encara més «el marge de maniobra negatiu de 8 milions d’euros» que té Naturlàndia.

Per tot, els socialdemòcrates van exigir ahir a la majoria que convoquin una reunió de poble, per informar del contingut del pla de viabilitat com a «exercici de democràcia i de transparència».

Subvencions sospitoses / Roig va compartir aquesta demanda per a la corporació de celebrar una reunió de poble. Una reunió que també podria servir per explicar diversos punts que SDP considera poc transparents. Per una banda, el cost econòmic que suposa pels lauredians el Canal Lòria i més concretament el programa Lauredianament. Segons va manifestar Roig, «ens oposem de manera contundent a què amb els diners públics es facin campanyes encobertes». Per altra banda, una subvenció concedida al Club Esportiu Lòria fora de terminis i que per tant, incompleix l’edicte publicat al BOPA.

Finalment, Roig també va mostrar-se molt crític amb l’anunci que els lauredians podran entrar a Naturlàndia sense pagar. «Em sembla una provocació amb majúscules dir que es vol que siguin ambaixadors del parc quan és un projecte en què s’ha exclòs bona part del poble», va manifestar. Segons el conseller Naturlàndia s’ha convertit en «una patata molt calenta, amarga i indigesta».