França no dóna cap xec en blanc firmant el CDI

Autor: EDITORIAL
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Març de 2013

La representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, va anunciar dijous, Dia de la Constitució, que el conveni de no doble imposició amb França se signarà el proper 2 d’abril a París. L’entrada en vigor d’aquest, però, encara restarà pendent de la ratificació per part dels parlaments andorrà i francès, i en aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha dubtat que pugui ser abans del 2014.

El proper 2 d’abril el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, viatjarà a París per signar el conveni de no doble imposició amb França. Aquest anunci, fet per la representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, és una bona notícia per a França i a Andorra. A més, Hubac ha considerat que és un pas més en l’obertura de l’economia andorrana. No hi ha dubte que és un signe de confiança explícit per part de França, que serà el primer país en signar el CDI i que ha de permetre que després siguin altres països els que segueixin l’exemple francès, especialment Espanya. Però com diu la dita popular, no diràs blat fins que el tinguis al sac i ben lligat.

És una mica el que està passant amb el CDI, que està originant una eufòria excessiva quan encara ha de seguir la tramitació pertinent, i donant la raó al que sempre ha argumentat el líder de l’oposició, Jaume Bartumeu, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, explica que no serà fins el 2014 quan el CDI pugui entrar en vigor, després de l’aprovació dels respectius parlaments i del senat francès.

Això és que queda un recorregut per fer a nivell legislatiu i que no és més que l’IRPF, que ha d’entrar en vigor precisament el 2014. Aquesta és la realitat. En alegrem de la confiança de França però no és cap xec en blanc, sinó que es reserva la carta bona, l’aprovació definitiva per a quan l’impost de la renda sigui una realitat a Andorra.