Bartumeu diu que al Govern “no estava sol”

Autor: T. SOLANELLES / G. PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 16 de Març de 2013

Jaume Bartumeu continua mantenint-se públicament (amb els mitjans de comunicació, com a mínim) en un segon pla quan se li demana sobre el posicionament del corrent Socialdemocràcia i Progrés, i de les diferències que aquest té amb Fem PS.

“Ja sap que d’aquesta qüestió no en parlo”, recorda, tot advertint, però, que el fet que no n’hagi parlat no vol dir que no ho passi a fer ben aviat. No obstant això, quan se’l pregunta sobre les acusacions fetes pel company de partit, de corrent, de grup parlamentari i de gabinet ministerial Gerard Barcia amb relació al fet que una bona part dels mals de l’executiu socialdemòcrata els hauria causat decisions controvertides preses pel llavors ministre d’Economia i Finances, Pere López, o la titular de Cultura i Educació, Susanna Vela, tots dos ara a Fem PS, Bartumeu recorda que al Govern “no hi estava sol”.

Qüestionat per si compartia les manifestacions de Barcia o si creia que s’havia passat de frenada, Bartumeu manifesta que “si la renovació o la recuperació del crèdit del PS passen per la condemna de tot el que va fer el Govern socialdemòcrata que presidia el senyor Jaume Bartumeu, li diré que el senyor Jaume Bartumeu no estava tot sol”. I el polític, president encara del grup parlamentari socialdemòcrata, no va més enllà tot manifestant el seu malestar pel que “s’està dient les darreres 48 hores per les xarxes socials”.

Bartumeu no va anar tan enllà com Barcia. O, en tot cas, l’excap de Govern no va ser tan explícit. En canvi, el president suplent del grup parlamentari socialdemòcrata va assenyalar amb pèls i senyals algunes de les decisions que haurien perjudicat el gabinet del PS. Els horaris comercials que hauria fomentat López i el nomenclàtor, els entorns de protecció de Sant Martí de la Cortinada i l’afers dels Petits Cantors que hauria decidit Vela.