Bartumeu insta a començar a explicar l’acord amb la UE

Autor: ÀLEX RIPOLL
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Febrer de 2024

Progressistes-SDP lamenta que no s’hagi iniciat la pedagogia envers la ciutadania sobre el contingut de l’Acord d’associació amb la UE. Ho va dir ahir en una roda de premsa l’excap de Govern i representant del partit, Jaume Bartumeu, observador durant el procés de negociació amb Europa.

Bartumeu va remarcar que els textos inicials van quedar tancats al desembre de l’any passat i que ja es podria haver començat la pedagogia llavors. Bartumeu va afegir que la ciutadania “ha de poder rebre ja el text abans d’eventuals traduccions a altres idiomes”. Tanmateix, el grup continuarà donant suport a la campanya pel sí davant d’un eventual referèndum i va reafirmar la voluntat europeista del seu partit i de la seva persona durant el seu temps al Govern.

D’altra banda, la formació seguirà al pacte de Salut, però demanen més precisió. El membre de la Comissió de Política Nacional, Alain Mateu, va reafirmar la voluntat del partit de seguir en les negociacions i va apuntar que “el text inicial era un esborrany molt genèric, amb línies poc definides”, però que “a partir d’aquí –del primer esborrany–, calia la participació de tots els agents”.

Per aquest motiu, van proposar l’elaboració d’un pla estratègic actualitzat cada quatre anys, que defineixi les bases de treball. També volen aplicar un pla d’acció anual que permeti el correcte desplegament de les estratègies i els indicadors de rendiments, així com uns indicadors d’avaluació.