SDP manifesta la seva clara oposició al cultiu de cànnabis

Autor: ALEXANDRA BAULINA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Març de 2020

El partit Progressistes-SDP va manifestar ahir dimarts en roda de premsa, en la qual van prendre part Josep Lluís Donsión, Elisabet Zoppetti, Cristina Montolio i Laia Moliné, la seva clara oposició a una possible legalització del cultiu del cànnabis a Andorra mentre, d’una altra banda, el Govern està impulsant una sèrie de mesures a favor de la lluita contra la drogoaddicció entre els adolescents i els joves al país.

Cristina Montolio va plantejar de quina manera el Govern podria prendre part, en cas que es legalitzi el cannabis a Andorra, en no permetre el consum entre els joves als col·legis.

D’altra banda, Elisabet Zoppetti va senyalar la dificultat de realitzar una sèrie de possibles modificacions a nivell legal en el cas que dit cultiu s’aprovi, concretament, es va referir al codi penal i a l’article 285: «Com pensen modificar aquest codi penal? […] Com es regularà? Com es limitarà?»

A més de demanar clarificacions: «Tots podem tenir dues plantes de cànnabis a casa? Aquest és el nostre gran dubte i és la gran contradicció que veiem entre els uns i els altres».

A més, es va mencionar al Canadà i a Suïssa, dos països que el Govern està estudiant en aquesta possible implantació del cultiu del cànnabis a Andorra. En concret, Laia Moliné va destacar que «Al Canadà al 2011 es va fer la legalització per l’ús medicinal del cànnabis […] i ara s’ha legalitzat l’ús privat del cànnabis.

Llavors, si hem de seguir el model del Canadà, voldrà dir que d’aquí uns anys, tindrem una legalització de l’ús privat del cànnabis. Per tant, com al Canadà, cada persona pot tenir 320 grams de cànnabis en possessió privada.

Si això és un exemple a seguir, a mi que m’ho expliquin». De la mateixa manera, va exposar el per què el codi penal no es pot canviar per l’avortament quan sí que «podem canviar-lo pel cànnabis».

Per acabar, Josep Lluís Donsión va expressar com es planteja el Govern d’exposar a les negociacions amb la Unió Europea el fet que «substituïm el tabac per cànnabis».