SDP vol que es reguli la interrupció de l’embaràs

Autor: EDUARD PIERA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Març de 2020

Laia Moliné, membre de l’executiva nacional de SDP i coordinadora de la Massana, va defensar ahir en roda de premsa que calia abordar la regulació de la interrupció voluntària de l’embaràs i despenalitzar-la.

Així doncs, Moliné va dir que “cal començar almenys per la despenalització en els tres supòsits fonamentals”. A més a més, va recordar que el Consell General dels Joves, el 2014, havia demanat al Govern que obrís el debat, i l’executiu de DA “ens va contestar que els joves de 14 a 16 anys no tenen maduresa per afrontar un debat com aquest”, al qual Moliné es va qüestionar “quina maduresa té el Govern per no afrontar-lo?”.

Sobre els arguments que la regulació de l’avortament acabaria amb el Coprincipat, Moliné va dir que “no s’entén la dicotomia del que són els drets i el que és el Coprincipat i tenim exemples com és la llei de reproducció assistida, en què es parla de desestimació de l’embrió”.

I va recordar que “aquesta llei només la va signar el Copríncep francès” i Moliné ho va posar com exemple del que podria ser una solució per resoldre el conflicte institucional. I va sentenciar que “s’ha de modificar l’article 108 del codi penal i que sigui un dret segur i legal”.