SDP considera que el SIAD farà una feina «incompleta»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Març de 2020

La membre de l’executiva del partit Progressistes-SDP, Laia Moliné, va explicar ahir en roda de premsa, que el Servei Integral d’Atenció a les Dones (SIAD) que va posar-se en funcionament abans d’ahir «no deixa de ser un centre d’informació per les dones que hagin d’interrompre el seu embaràs»

Per clarificar-ho, van expressar que el projecte es basa en l’acompanyament a la dona abans i després de l’avortament, mai durant el procés d’interrupció de l’embaràs. En aquest sentit, consideren que no es fa un acompanyament complet a les dones que requereixen del servei.

En la mateixa línia, van apuntar que «una mica d’informació no et garanteix res», i que prèviament a aquest servei ja existia la Xarxa La Meri, que segons va explicar Moliné, sí que recolzava a les dones de manera «completa». SDP es va mostrar a favor del dret de les dones a poder interrompre de manera voluntària l’embaràs. Consideren que és necessari que es despenalitzi l’avortament perquè es tracta d’un «dret» de què han de disposar les dones «en els tres supòsits fonamentals per poder acabar, així, amb maternitats forçades, costos excessius» o «perills innecessaris».

La formació progressista va voler posar en relleu, també, el fet que creuen que hi ha contradiccions entre alguns reglaments oficials. Per exemple, «la Llei 12/2019 sobre les tècniques de reproducció assistida parla sobre la desestimació de l’embrió». Per altra banda, l’article 8 de la Consitució «reconeix el dret a la vida i la protegeix plenament en les seves diferents fases, i que el Bisbe deixaria de ser copríncep en el cas que aquest article es veiés afectat».