SDP critica l’entrada d’Andorra a l’FMI i la xifra en prop de 150 milions d’euros

Autor: ÒSCAR SERRANO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Gener de 2020

L’ingrés d’Andorra al Fons Monetari Internacional és una mala decisió, perjudicarà els comptes del país i provocarà un endeutament innecessari.

Aquesta és la postura que defensa Progressistes-SDP i que va comunicar ahir en roda de premsa el seu president, Jaume Bartumeu, que va demanar que s’aturi el procés d’adhesió i que es tiri endavant una consulta prèvia per debatre la decisió entre tota la població: “No estem d’acord amb aquest procés i volem un debat públic previ amb tota la informació.

És una qüestió prou important com perquè es faci d’amagatotis”. El problema que va destacar Bartumeu és que el Govern “no està donant tota la informació” i està “mentint” en la xifra d’ingrés al Fons Monetari i és que mentre que el cap del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat, va matisar que la incorporació a l’FMI tindria un cost molt baix, el president d’SDP el xifra al voltant dels 150 milions d’euros.

“Els informes diuen que la quota d’Andorra és entre dos i tres vegades la de San Marino, que aporta prop de 50 milions d’euros”, va explicar Bartumeu, que va posar en dubte que per una possible època de crisi econòmica endeutar-se més sigui una bona opció.

Tanmateix va destacar que una bona proposta podria ser tancar acords amb bancs centrals de països com Espanya i França per, davant d’una possible crisi, tenir diners per rescatar el sector econòmic.