Defensem «l’entre tots i per a tots»

Autor: MARC GONZALEZ
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Gener de 2020

En la meva condició d’escaldenc i militant de Progressistes-SDP, he estat candidat en la plataforma UNIÓ X ESCALDES-ENGORDANY, que va fer confluir forces liberals i progressistes, sota un paraigua comú de diàleg i entesa, que és el que la parròquia es mereix.

En la passada campanya electoral vam caminar doncs en positiu, tot el contrari de DA que, a Escaldes-Engordany, s’havia esforçat en intentar mantenir un monopoli en el poder comunal, fomentant l’exclusió i el sectarisme. I així els hi ha anat.

Amb la meva companya de Progressistes-SDP, Elisabet Zoppetti, hem defensat donar protagonisme als aspectes socials, en un programa que va ser el resultat de buscar acords per transformar les idees en accions positives. En clau d’interès general de la parròquia tota la plataforma UNIÓ X ESCALDES-ENGORDANY compartíem que calien acords, que calia sumar i no dividir, que calia escoltar i confluir en projectes.

Perquè d’això es tracta, de construir ponts perquè els ciutadans i les ciutadanes d’Escaldes-Engordany puguin arribar a assolir la solidaritat, per evitar l’exclusió social i progressar totes i tots alhora, sense deixar a ningú fora d’un projecte global i inclusiu.

Segur que sumar vol dir renunciar a alguns aspectes, pocs, que sempre hem defensat, defensem i, com progressistes, no deixarem mai de defensar, però dividint no hi ha futur. La gent no només demana solucions, les necessiten i en molts casos de manera urgent. Per això nosaltres hem optat per confluir en idees deixant-nos de personalismes.

A Escaldes-Engordany convé millorar la mobilitat. La parròquia és de totes i tots, i mereixen una mobilitat inclusiva que comuniqui tots els barris, places i carrers. La nostra parròquia no comença i acaba amb l’avinguda Carlemany, sinó que va molt més enllà. Per això hem defensat propostes responsables en el nostre programa.

La nostra parròquia necessita el bus comunal d’Escaldes-Engordany durant tot l’any i per tots els sectors de la parròquia, inclòs l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell que, al capdavall, és una infraestructura d’àmbit nacional. I ens agradaria que fos gratuït per a estudiants i per a menors d’edat. Som coneixedors dels inconvenients que pateixen els veïns que resideixen als afores de la nostra parròquia pel que fa a la mobilitat i l’accessibilitat. Av. Fiter i Rossell, la urbanització de les Teulades, Engolasters, Av St. Jaume, la urbanització la Plana i altres zones residencials.

En aquestes eleccions hem defensat entre tots i per a tots» perquè la suma de les potencialitats de tots i cadascun de nosaltres és la unió que fa força. El contrari del que han fet DA i PS que només han buscat la confrontació estèril i el vot útil. Agraïm als electors d’Escaldes-Engordany que ens han rebut i escoltat i, com a progressistes i militants d’un partit que fa el que diu, els diem que no defallirem en la nostra lluita per millorar el benestar de la parròquia.