SDP lamenta que les mesures del Govern no serveixin per reactivar l’economia real

Autor: TONI SOLANELLES
Font: ALTAVEU
Publicat el: 18 de Setembre de 2019

Progressistes-Socialdemocràcia i Progrés (SDP) lamenta que les mesures que planteja el Govern -o que no planteja- no serveixen de cap de les maneres per reactivar l’economia real. Els socialdemòcrates han demanat una acció decidida de l’Estat per “aconseguir contenir els preus dels lloguers” i pronostiquen que és necessari que el salari mínim s’apugi entre un 15 i un 20% sempre que la qüestió de l’habitatge es pugui posar sota control.

El president de la formació, Jaume Bartumeu, acompanyat del dirigent d’SDP i conseller comunal a Sant Julià, Josep Lluís Donsión, han fet una valoració de la presentació de l’informe econòmic de la Cambra de Comerç i ha estat en aquest marc que han lamentat que els pressupostos governamentals no prevegin decisions més decidides per incidir en l’economia real, mesures que ajudin els menys afavorits i també la classe mitjana.

En aquest sentit, Bartumeu ha tornat a parlar de la necessitat de promoure habitatge social i ha recordat que el Govern disposa d’uns terrenys a Santa Coloma per fer-ne.

El president d’SDP ha explicat que tot i l’economia liberal i de mercat que impera al Principat, la Constitució també consagra el dret a un habitatge digne i, per tant, faculta l’Estat a intervenir per aconseguir el compliment d’aquesta premissa constitucional. Els pisos socials -amb independència de les grans torres de luxe d’Escaldes que ha vingut a dir el president socialdemòcrata que són poc menys que una aberració- haurien de ser una prioritat i també l’increment del salari mínim, un augment que ha xifrat entre el 15 i el 20% sempre que s’aconsegueixi frenar el creixent preu dels lloguers que fa que una part massa important de les economies domèstiques s’hagin de destinar a l’habitatge.

Tot plegat ha portat Bartumeu a demanar a l’executiu que “s’ho mirin millor” i presentin “unes propostes millors per fer rutllar l’economia”, vist que la situació dels països veïns tampoc no és per tirar coets. Bartumeu ha posat l’accent en el fet que la situació és molt pitjor del que sembla voler dir l’informe de la Cambra.

“Hi ha poca consciència sobre l’estat de la qüestió”, ha dit el líder d’SDP alhora que ha lamentat que “l’única preocupació de la Cambra sigui: ‘deixeu-nos fer aquest aeroport i així vindrà gent d’alt nivell’”. Aquesta seria una solució del teixit econòmic, suposadament, per poder afrontar una nova bombolla econòmica que estaria a punt d’esclatar.

El president d’SDP ha explicat que mentre s’arruïnen els planells de Grau Roig on s’hauria de bastir l’aeroport i s’arruïnen també les finances governamentals, “la bombolla ja haurà explotat” i la infraestructura aeroportuària que reclama la Cambra i a la qual s’oposen els socialdemòcrates no haurà servit de res més enllà d’empitjorar la situació.