SDP concorrerà a les eleccions comunals sota plataformes

Autor: CARLES FANECA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Setembre de 2019

Progressistes-SDP concorrerà a les eleccions comunals del proper desembre sota plataformes, marques blanques o coalicions. D’aquesta manera, des de la formació liderada per Jaume Bartumeu es descarta formar llistes en solitari a cap de les set parròquies. En l’assemblea general d’ahir els afiliats van donar suport a aquesta estratègia.

“S’ha donat la facultat a tots els comitès locals a poder dialogar i parlar amb tothom per intentar formar plataformes”, va assegurar un dels membres de l’executiva de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión. L’actual conseller de cultura del comú de Sant Julià de Lòria va expressar que l’estratègia s’emmiralla en la que va permetre estar presents al comú lauredià amb la plataforma Laurèdia en comú. “És una fórmula que va tenir èxit, que ha governat durant quatre anys i que estem contents de com ha funcionat”, va manifestar.

Els comitès locals, que estaven a l’espera del vistiplau de la militància, començaran a parlar amb “tots els partits polítics” a partir de la setmana que ve. Ara bé, la proposta de l’executiva del partit és apostar per les plataformes o marques blanques però “no a qualsevol preu”. “Dialogarem i parlarem amb tothom però si reeditem una plataforma, com la de Sant Julià, serà amb partits que estiguin d’acord amb un programa que ens vagi bé a tots i en el qual entrin les nostres idees”, va expressar Donsión, qui va voler afegir que si no s’aconsegueix aquest tret, “no hi anirem per anar”. “Si no aconseguim tancar res, doncs no passa res”, va manifestar.

Donsión és conscient que altres forces ja han començat a pactar, però no considera que la formació progressista arribi tard a aquest diàleg. Progressistes-SDP té comitès locals a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Sant Julià i Encamp, mentre que el grup Valls del Nord aglutina gent d’Ordino i la Massana.

A l’assemblea general també es va tractar l’augment de les quotes del partit, que passa dels 18 als 21 euros per trimestre. També es va aprovar una nova graella de quotes per permetre que els afiliats que vulguin aportar més al partit ho puguin fer.