SDP donarà subvencions als familiars que cuidin malalts

Autor: ARNALD SANLLEHY
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 29 de Març de 2019

La formació socialdemòcrata proposarà atorgar subvencions a les persones que hagin de deixar de treballar per cuidar un familiar directe durant cert temps, així ho va explicar ahir la candidata territorial d’Escaldes-Engordany, Elisabet Zoppetti, en la trobada que va fer a la llar dels jubilats de la parròquia. “Caldria procurar que aquestes persones tinguin una pensió o un subsidi per cuidar-les, ja que no poden treballar.

Són persones que estan invisibilitzades.” Zoppetti va al·legar que són bàsicament les dones qui exerceixen aquesta responsabilitat. “Som nosaltres les que sortim del mercat de treball i quan la persona ja està recuperada hi tornem però hem passat un temps sense sou i sense cotitzar a la CASS”. També va demanar augmentar la plantilla del servei d’assistència a domicili “per oferir un millor servei als padrins”.

La formació socialdemòcrata vol construir pisos tutelats a sobre de l’actual edifici de la llar de jubilats de la parròquia amb un doble objectiu, va explicar el cap de la llista nacional, Josep Roig.

“Per una banda, disposar d’una llar amb preus assequibles i, per l’altra, donar-los un espai més íntim i privat que un centre residencial”. Zoppetti va afegir que els gestionaran entre el Govern i el comú “i serà una solució intermèdia entre aquelles persones que s’han jubilat i les que necessiten una atenció directa”. Segons Roig, només “caldria oferir un mínim d’assistència i els residents guanyarien força qualitat de vida”.

La candidata territorial va recordar que al Parc de la Mola hi ha un edifici així però “té un cost prohibitiu”.