Els Progressistes recullen el neguit de duaners per l’acord d’associació

Autor: ALBERT VILLARÓ
Font: ARA
Publicat el: 15 de Març de 2019

Representants del Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) han tremés la queixa i la inquietud dels treballadors per la manca d’informació sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea i com afectarà la duana. Així ho ha explicat en un comunicat Pogressistes-SDP que aquesta setmana ha mantingut una trobada amb Paul Cuberes i Enric Montoro, membres del sindicat i també amb Gabriel Ubach, duaner i secretari general de l’USdA.

Apunten que s’han mostrat inquiets perquè només tenen la informació que ha anat sortint a la premsa durant aquests anys i cap responsable del govern de DA ha donat resposta a les seves inquietuds.

El cap de llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig, així com els candidats Víctor Naudi, Jaume Bartumeu i Marian Sanchiz els han tremés la posició d’SDP, tot recordant com Naudi, durant aquesta passada legislatura ha insistit contínuament, al Consell General, per tenir informació sobre les negociacions amb la UE, informació que el govern de DA ha amagat tossudament.

Un altre tema que preocupa al sindicat és la llei de la Funció Pública, aprovada només amb els vots favorables de DA en aquest últim tram de legislatura. Roig ha recordat com havia treballat aquesta llei amb tots els agents implicats l’any 2010, en l’etapa del govern socialdemòcrata, i com es va arribar a un consens. Naudi ha afegit que amb aquestes decisions unilaterals l’únic que ha aconseguit DA és afrontar els treballadors públics amb els treballadors del sector privat.

Per això, Progressistes-SDP proposa en el seu programa derogar la Llei de la Funció Pública aprovada precipitadament durant el darrer tram de la legislatura; recuperar l’esperit de diàleg, consens i pluralitat i obrir un procés de reflexió que integri al futur Govern, els grups parlamentaris que resultin de les eleccions del 7 d’abril i els sindicats dels treballadors públics sobre el model d’administració pública que el país necessita.

Segons recull el comunicat progressista, els duaners tampoc no entenen que el seu reglament, que està a les taules de treball des del 2004, encara estigui pendent d’aprovar-se. També han recordat la demanda del port d’arma, tal com estan equipats els cossos de les fronteres veïnes. En la trobada també s’ha coincidit en la necessitat d’una seriosa reestructuració de l’organigrama del servei amb la finalitat de poder disposar de més duaners en la primera línia d’actuació.