Valira Nova també és Encamp

Autor: SANDRA CANO
Font: BONDIA
Publicat el: 20 de Febrer de 2019

El transport gratuït Funibús és la forma més senzilla i còmoda d’anar d’Encamp a les pistes d’esquí. Un any més, el Comú d’Encamp ha posat en funcionament el Funibús, un servei d’autobús que enllaça el poble d’Encamp amb el giny del Funicamp i les pistes d’esquí, i que està a disposició dels residents i dels turistes, siguin o no esquiadors.

Enguany el Funibús està operatiu, durant la temporada d’esquí, tots els dies de la setmana, festius inclosos.

El circuit passa per la carretera general sense fer desviaments als petits nuclis que formen part de la parròquia. No sembla que s’hagués d’encarir gaire el projecte si s’ampliés la circumval·lació, però així ho ha decidit a Casa Comuna.

Però entenem que el circuit de la cruïlla dels Cortals a Prada de Moles exclou moltes famílies que viuen a la urbanització de Valira Nova i prat de la Bartra i que tenen el seu forfet de pistes.

Moltes, repeteixo. I els Progressistes volem defensar amb insistència, els exclosos.

Recordem com, fa uns anys, els veïns de Valira Nova van sortir al carrer enfadats per la conversió de la carretera que passa per davant de casa seva en un vial d’alta velocitat. I van topar amb la intransigència del ministre Jordi Alcobé.

Ampliar el trajecte del Funibús no costava tant. És quelcom que ja hauria d’haver estat previst, i si no es fa és per menysteniment vers una part de la parròquia.

Els caps de setmana i les vacances escolars, l’esquí és un esport que el jovent practica i en aquesta zona de la parròquia, abandonada pel Comú de DA, hi ha molts joves que han de pagar-se el transport, per poder pujar fins al Funicamp.

Quan es tracta de demanar el vot, prou que els candidats de DA els piquen a la porta.

Convindria preocupar-se de la ciutadania sempre, i durant tot l’any, en les decisions que tenen a veure amb la qualitat de vida a la parròquia.

Moltes famílies amb les quals hem parlat se senten excloses, en el tema de transport. El Funibús és un dret que caldria que tinguessin i no generaria cap trasbals en la logística. Per això tenen el sentiment que no s’ha pensat en ells. Els progressistes entenem que tenen tot el dret a ser escoltats i a rebre un tracte no discriminatori.

Reclamem al Comú que li doni una solució positiva i pensi en les nombroses famílies que viuen a la zona de prat de la Barta i Valira nova.

Fer baixar el Funibús fins allí no és cap demanda estrambòtica, sinó assumir que les ciutadanes i ciutadans d’Encamp han de poder accedir als serveis públics en condicions d’igualtat.

Preservar els drets de tots els habitants del Comú hauria de ser la primera missió dels que fan i desfan les coses a la parròquia.