SDP creu que el Govern fa «trampes» amb les pensions

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 1 de Febrer de 2019

«DA empara la trampa per dissimular la discriminació». Així començava el comunicat que Progressistes-SDP va fer arribar ahir a la premsa, en relació a la decisió del Govern d’augmentar les pensions de jubilació dels beneficiaris que viuen a Andorra, però no dels que ho fan a l’estranger.

Aquest dilluns, els progressistes titllaven de «greu discriminació» aquest fet, però dimecres, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, els contestava que la decisió responia a motius «constitucionals i ètics».

Cinca va justificar que l’abonament no es fa a través de la CASS, sinó que és un pagament «no contributiu» de la caixa del mateix Executiu. Les explicacions, però, no van convèncer SDP que continua creient el cap de Govern, Toni Martí, va mentir quan va assegurar que apujaria les pensions i que l’Executiu ha esdevingut «un nou organisme caritatiu» per ajudar els residents jubilats «davant l’augment de cost de vida».

A més, van considerar la mesura «electoralista» i van reiterar que «no respecta el principi d’igualtat –constitucional– i és una arbitrarietat».

Finalment, també van creure que és una «burla» a la UE i van titllar de «tramposos» Toni Martí, Xavier Espot i Jordi Cinca.